mandag den 19. april 2010

Den anden hånd


Chris Cleave's roman "Den anden hånd" handler om den 16-årige Lille Bi fra Nigeria der efter 2 år på et asylcenter bliver løsladt ved fejltagelse. Hun vil opsøge sin eneste kontakt i England, en mand hun har mødt på en strand i Nigeria og hvis pas hun samlede op hin skæbnesvangre dag.

Romanen rummer spændende temaer som skyld og forholdet mellem i-og u-lande, men er svingende skrevet. Nogle steder minder stilen mest om chick lit og mange af personerne træder slet ikke klart frem som troværdige karakterer. Det bedste er nok forfatterens indignation og passager som nedenstående:

"Når I tænker på mit kontinent, tænker I måske på dyrelivet - på løverne og hyænerne og aberne. Når jeg tænker på det, tænker jeg på alle de defekte maskiner, på alt det udtjente og smadrede og knuste og revnede. Ja, vi har løver. De sover oppe på taget af rustne containere. Vi har også hyæner. De tømmer kraniet på mænd der var for langsomme til at flygte fra deres egne soldater. Og aberne? Aberne opholder sig i udkanten af landsbyen hvor de leger oppe på toppen af et bjerg af gamle computere som I sendte for hjælpe vores skole - den skole hvor der ikke er indlagt elektricitet."

lørdag den 17. april 2010

Super Marios far


Japaneren Shigeru Miamoto, som er chefdesigner hos Nintendo, er far til Donkey Kong (1981) og Super Mario, men også til 'Nintendogs', nogle af min søns absolutte favoritter. 'Nintendogs' skabte Miamoto efter han selv fik hund, og blev fascineret af forholdet mellem familien og familiens nye kæledyr. Miamoto har det med at udvikle spil udfra sine hobbyer, og har også skabt mit favoritspil "Wii Fit". Spillet skabte han fordi han i de senere år blevet meget optaget af sin vægt og af at motionere. Jeg savner lidt mere variation i spillet på den lange bane, men selve opfindelsen er genial!

lørdag den 3. april 2010

God påske!


Min søn har lavet sit første spil, et labyrintspil, i GameMaker, der kan downloades gratis. Hjælp til at skabe sine egne spil finder man på Troldspejlets hjemmeside.
Ivans spil, "æggespil" kan downloades herfra http://www.yoyogames.com/games/122317-æggespil

torsdag den 1. april 2010

Jeg bruger det samme mærke løbesko som Murakami..


Jeg har netop læst Haruki Murakami's bog "Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe", og synes at det er interessant at han beskriver at det at skrive en roman for ham er det samme som at bestige et forrevet bjerg eller at kravle op af en stejl klippevæg, en lang sej kamp for at nå toppen. At han må træne sin krop - ved at løbe marathon - for fortsat at være fysisk stærk nok til at kæmpe. Når først vitaliteten ryger, kommer udbrændtheden, både som menneske og som forfatter.
Murakami skriver at livskvalitet findes i selve det at handle og ikke så meget i faste størrelser som tid, tal eller rang. Når man altså klarer sig igennem.
Jo, jeg bruger det samme mærke løbesko som Murakami, men jeg slider dem til gengæld ikke i nævneværdig grad. Jeg er desværre bedre til at drømme end til at handle.

Murakami til Møn i 2010: http://www.verdenslitteratur.dk/node/3