fredag den 25. januar 2008

Fidel - totally retro



I 1975 eller '76 var jeg i Østtyskland med en ungdomsskole. Knapt var vi ankommet til Østberlin, før de brede boulevarder blev spærret for almindelig trafik, en kødrand af mennesker stod og ventede, og bannere vejrede fra mange altaner. Det var selveste Fidel Castro (og Honecker), der kom kørende i åben kortege. Jeg så dem igennem mit Kodak Instamatic kamera som jeg lige havde fået i konfirmationsgave.

lørdag den 19. januar 2008

Poul Borum, 1952, debut i Hvedekorn:


Du var intet og mindre end intet.
Men du var dig selv.
Og du stod bare der og øjnene kunne betale en gæld.
Bare det at du lytted og ånded
var mere end glæde.

lørdag den 5. januar 2008

Det gode skib M/S Gullfoss...


Det var "Gullfoss" vi sejlede med i 4-5 døgn i 1969, da vi flyttede fra Reykjavik til København. Jeg husker kvalmen, Quality Street, Tobleronen, far der prøvede at underholde min søster og mig med kortspil og andet, mens min mor lå søsyg i kahytten på stort set hele rejsen. Skibet symboliserer et stort vendepunkt i mit liv. Vi flyttede først ind på Vesterbro hos min farfar og farmor med baggård, lokummerne der stadig stod der og koks i kælderen. Alt var anderledes og jeg kunne ikke tale dansk.

Ligesom mennesker der gennemlever forskellige faser alt efter hvor de bor og hvad de laver, levede skibet M/S Gullfoss en omskiftelig tilværelse. Det sank i 1976 i det Røde Hav under en brand, mens det under navnet "Mecca" sejlede med pilgrimme.

tirsdag den 1. januar 2008

"Forbandede blogger"


Til flere selskaber i den foreløbne uge har folk vrænget af min husbond og mig, når vi har sagt at vi blogger: En frygtelig støj ved google-søgninger på grund af os! Hvem gider alligevel at læse folks private udgydelser? o.s.v.
Når jeg v.h.a. min blog's tæller, kan se hvilke søgeord uskyldige mennesker har søgt på og har fundet min blog, er det overvejende på "gæt og grimasser" (et af mine tidlige indlæg), suk! Og det ganske vist at de får en lang næse! Jeg vil dog endnu i det nye år 2008 fortsætte mit bloggeri. Jeg synes faktisk at det er sjovt. Men måske droppe meget prægnante vendinger for at skåne de stakkels googlere...